HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
 

Meeste meters met minste moeite :)

14 november 2022Naar boven
Na meer dan een half miljoen ligfietskilometers en met 66 jaar op de teller, wordt het tijd voor anderen om door te gaan met ontwikkeling en productie. Gedurende bijna 4 decennia van fietsontwerpen en lichtgewicht fietsonderdelen in staal, carbon, aluminium en titanium zijn deze van prototypestadium naar serieproductie gebracht. Bij de fietsontwerpen en de 2-Spoke wielen waren naast de vormgeving de efficiency testen, wedstrijden en recordpogingen leidend. Het leverde vele designprijzen en een lange reeks snelheidsrecords, nationale, Europese, wereld-, Paralympische en Olympische titels op. De vele voordelen van ligfietsen staan nog steeds als een huis. Want,

Meer Meters Met Minder Moeite

Natuurlijk zal ik zo lang mogelijk blijven ligfietsen. En dat geldt ook voor fotograferen, schilderen en ontwerpen. Er blijft immers nog steeds meer dan genoeg te ontdekken! 

Meer praktisch nieuws volgt de komende tijd op de M5 website. 
Alle M5 klanten/gebruikers in meer dan 70 landen wil ik alvast heel hartelijk bedanken! 


Bram Moens
 

Nieuwe grotere Carbon Tail Bag van 57 liter binnenkort beschikbaar!

7 november 2022Naar boven

100% waterdicht, super lichtgewicht, zeer aerodynamisch

Nieuwe grotere Carbon Tail Bag van 57 liter binnenkort beschikbaar!Na de succesvolle M5 Carbon Tail Bag 21 die wijdverbreid in gebruik is bij met name M5 CHR klanten hebben we nu de grotere versie klaar die meer dan genoeg ruimte biedt voor een lange fietsvakantie.
Zoals je mag verwachten is ook deze M5 Carbon Tail Bag 57 100% waterdicht, lichtgewicht ~ 1,2 kg en dat is veel lichter dan standaard fietstassen maar nog belangrijker is dat deze TB 57 voor een veel lager energiegebruik zorgt door de sublieme aerovorm. Denk aan 10% lagere hartslag bij dezelfde snelheid.
De montage van deze TB 57 is een lachertje: hij heeft geen drager nodig en geen gereedschap om te monteren. Hij zit namelijk uiterst pas op de bovenkant van de liggende achtervork middels Velcro strips.Handig ook voor tussentijds ander vervoer op auto of in bus of trein.
Deze M5 Tail Bag 57 zal in de eerste maanden van 2023 beschikbaar komen. Hij kan vooruit besteld worden zodat je zeker bent van een exemplaar voor aanvang van het nieuwe fietsseizoen.
Verwachte introductie verkoopprijs zal 795 Euro worden.
Nieuwe grotere Carbon Tail Bag van 57 liter binnenkort beschikbaar!Nieuwe grotere Carbon Tail Bag van 57 liter binnenkort beschikbaar!
 

Fietsend van zuidelijkste puntje van Noorwegen naar midden Noorwegen... en terug

22 juli 2022Naar boven

Daarom is de M5 showroom dicht t/m 4 september

Fietsend van zuidelijkste puntje van Noorwegen naar midden Noorwegen... en terugCorrespondentie via E-mail verkeer gaat enigszins vertraagd door!
Fietsend van zuidelijkste puntje van Noorwegen naar midden Noorwegen... en terug
 

Gouden plakken met de tandems van M5

29 augustus 2021Naar boven
Gouden plakken met de tandems van M5Ontwikkeld en gebouwd bij M5 en succesvol op de paralympische spelen.

Lees het artikel van Omroep Zeeland hier.
 

Minimal Bike on tour in Museum of Design Atlanta, USA

18 april 2021Naar boven

Te zien (ook on line) van 22 April tot 25 juli 2021

Minimal Bike on tour in Museum of Design Atlanta, USAvisit: www.museumofdesign.org
 

Hongarije-Kanam Klooster Tibet

Ongelofelijke video van een extreme tocht die de Hongaar Victor Zicho maakte op zijn 23 jaar oude M5 Blue Glide, en met 70 kg bagage...

1 februari 2021Naar boven

Inclusief winterbiking in Afghanistan

https://www.youtube.com/watch?v=B_Diz4-UnDo
 

Super prestatie van M5 Carbon High Racer klant in mega lange race

11 oktober 2020Naar boven
Super prestatie van M5 Carbon High Racer klant in mega lange race Zachary Lerner, M5 Carbon High Racer klant in de USA finishte 6e overall temidden van bijna 1000 deelnemers in de Texas Distance Challenge, een race over maar liefst 5813 kilometer....Gelijk aan de omtrek van de staat Texas!!
 

M5 Zomerreces

15 juli 2020Naar boven

M5 ZomerrecesVan 15 juli tot 15 augustus gebruiken wij om zelf te gaan fietsen :)
In deze periode geen telefoon maar wel e-mailverkeer mogelijk.
 

M5 in deze tijden.....

28 januari 2020Naar boven
M5 in deze tijden.....Ook M5 houdt vanwege COVID-19 zijn showroom gesloten tot nader order. Proefrijden, bestellen en uitleveren van fietsen en onderdelen blijft uiteraard doorgang vinden middels contactloze overdracht (verzenden en/of contactloos ophalen buitenzijde M5 gebouw)
 

Full carbon M5 Tandem UCI legal

26 januari 2020Naar boven

Speciaal voor de Paralympics van Tokio 2020 bouwt M5 speciale super aero weg- en baantandems

Full carbon M5 Tandem UCI legal
Tandem (hier nog met standaard stokerstuur)
Naast de M5 ligfietsen, het 2-Spoke wiel (snelste wiel ter wereld) en de Minimal Bike ontwerpt en bouwt M5 sinds 2018 de tandems voor de weg en de baan voor de KNWU. De speciaal geproduceerde carbon prepreg buizen worden in de autoclaaf (in vacuumzak plus extra onder druk en verwarmd tot 110 graden) gemaakt door het bedrijf van Beurden Techniek in Tilburg. De aluminium mallen voor de buizen zijn gefreesd door Sturm Machinefabriek in Serooskerke. Alles bij elkaar dus een 100% Nederlands product!
Na een redelijk intensieve test- en fabricageperiode kunnen we met recht zeggen dat de carbon buizen in de categorie ruimtevaartkwaliteit vallen. De allereerste buizen werden geproduceerd met de vacuumzakmethode in de oven. Ook goed maar maximaal 0.9 Bar druk... Ik durf nu te stellen dat de buizen met gemak weerstand kunnen bieden aan een eroverheen rijdende vrachtauto. Foto's volgen!
Alle verdere onderdelen zoals de 100% full carbon achterpats, liggende- en staande achtervorken, balhoofdbuizen en ook de tijdritsturen worden in eigen huis ontworpen en geproduceerd.

N.B: Nog een weetje over de krachten die vrijkomen bij het rijden op een tandem versus een solo fiets....Wanneer een wiel bij een snelheid van bijvoorbeeld 50 km door een put dendert met een dubbel zo groot gewicht zoals bij een tandem, dan zijn de krachten die er op komen niet 2 maal, maar 8 maal zo groot!! En dat met maar twee spaken....

Tijdens WK wedstrijden in september 2019 zijn deze tandems al met afstand eerste geworden bij het tijdrijden.

Prijs en levertijd tandemframe op aanvraag
Full carbon M5 Tandem UCI legalFull carbon M5 Tandem UCI legalFull carbon M5 Tandem UCI legalFull carbon M5 Tandem UCI legalFull carbon M5 Tandem UCI legalFull carbon M5 Tandem UCI legal
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2022 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Laatste nieuws
 Archief
 Zoeken
 Sponsoring
 Evenementen
 Publicaties
 Sitemap