HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
 

Impressie van Minimal Bike stand in Rome

21 september 2017Naar boven

Minimal Bike op "SPIN" Bike Expo

Impressie van Minimal Bike stand in RomeZie ook de presentatiepagina van Minimal Bike op de expo.
 

M5 showroom gesloten van 20 t/m 26 september

19 september 2017Naar boven
M5 showroom gesloten van 20 t/m 26 septemberVanwege beurs van het SPIN Bicycle Festival in Rome is de M5 showroom gesloten van 20 tot 27 september. E-mailverkeer gaat gewoon door gedurende deze periode.

Foto: Met twee complete fietsen in een weekendtas naar beurs in Rome
 

Remco Grasman wereldkampioen tijdens UCI Wereldkampioenschappen Tijdrijden met 2-SPOKE wielset!

24 augustus 2017Naar boven
Remco Grasman  wereldkampioen tijdens UCI Wereldkampioenschappen Tijdrijden met 2-SPOKE wielset!Tijdrijder Remco Grasman uit Emmeloord wereldkampioen tijdrijden bij de elite zonder contract geworden, waarbij hij in zijn leeftijdscategorie (45-49) de sterkste was. Hij veroverde de eerste plaats met gebruikmaking van een M5 2-SPOKE wielset. Remco zette in het Franse Albi een tijd neer van 30 minuten en 21 seconden op een heuvelig en zeer warm tijdritparcours van ruim 22 kilometer. Een prachtige apotheose voor Remco, want na dit WK gaat Remco het wat kalmer aan doen.

Foto: Marco Bos
 

Amsterdam-Noordkaap, 3800 km, met M5 Carbon High Racer

16 augustus 2017Naar boven

Dit keer Maurice Mahieu uit Amsterdam, hieronder zijn verslag.

Amsterdam-Noordkaap, 3800 km, met M5 Carbon High RacerOp 11 juli vertrok ik, op mijn M5 Carbon High Racer, ook bekend als "The Black Rider", met 20 kilo bagage (inclusief kampeeruitrusting en kookgerei) verpakt in 2 banaantassen en een rug/bagagedragertas vanuit Amsterdam naar Emmen om vanaf daar de Jutland fietsroute naar Hirtshals in Noord Denemarken te volgen. Vervolgens heb ik de boot gepakt naar Bergen en ben langs de kust en de Lofoten naar het noorden gereden via de route van europafietsers.nl. Met nog wat extra uitstapjes bij elkaar 3800 km. Aanvankelijk met dagafstanden van 150 tot 200 km om in het Noorse berglandschap wat in te zakken naar gemiddeld ongeveer 125 km per dag.

Het is een prachtige route waarbij ik vaak magische taferelen in de avondzon mocht aanschouwen. Vanwege het mooie licht en de rustiger wegen heb ik veel in de avond gefietst. Prachtig om het landschap langzaam te zien veranderen van mooie ronde bergen naar enorme fjorden, nog groteskere arctische gebergten en uiteindelijk de toendra met de vele prachtige rendieren. Goed er moest natuurlijk wat getrapt worden, maar over het algemeen heb ik eigenlijk redelijk op mijn dooie akkertje (een lekker soepele cadans) gefietst, behalve op momenten dat ik zin had om te beuken, wilde opwarmen (het blijft Noorwegen, hoewel ik het grootste gedeelte van de tijd zeer goed zomerweer heb gehad) en voor "deadlines" van ponten die ik wilde halen, waarvan de mooiste die in Solvorn was waarbij ik met boven de 50 kilometer per uur aan kwam zeilen en onder een naar benedengaande slagboom de pont op scheurde en daarbij de no(o)rse blik van de pontbediende zag, die mij aanvankelijk leek te weigeren op de pont vanwege mijn enthousiaste actie maar hij bleek alleen te gebaren dat ik niet op de pont mocht fietsen en moest afstappen.

Dankzij de stabiliteit van de fiets kan ik op futloze en/of luie momenten op mijn kleinste verzet heel stabiel met snelheden tot onder de vijf kilometer per uur een helling van 10% of meer op fietsen terwijl mijn hartslagmeter aangeeft dat ik een hersteltraining aan het doen ben! Bergaf is dan weer het andere uiterste, met soms snelheden boven de 80 kilometer per uur, en die snelheid wordt dan vaak voornamelijk nog begrensd door de hoeveelheid staal in de zenuwen van je vingers aan de remhendels.Ook de fiets met snelheden boven de 60 over slecht wegdek en wildroosters beuken geeft geen enkel moment het gevoel dat het stuiterig wordt. Hoewel er geen vering op zit voelt hij op die momenten als een strak geveerde fiets die aan het asfalt vast geplakt blijft zitten. Een waar feest!

Ook ben ik enkele malen mede Noordkaapfietsers tegengekomen en soms stukjes met ze opgefietst, waarbij ik me steeds boven aan een helling aangekomen verontschuldigde met "may be see you later" om ze vervolgens heel hard in mijn achteruitkijkspiegel te zien verdwijnen, om ze soms later inderdaad op een pont of winkel weer tegen te komen. Uiteindelijk ben ik op zaterdag 12 augustus aangekomen op de Noordkaap, waar ik mijn "overwinning" heb gevierd met het meest overpriced biertje ooit. 

MINIMAL BIKE ook winnaar van de German Bicycle Brand Contest 2017!

5 augustus 2017Naar boven
MINIMAL BIKE ook winnaar van de German Bicycle Brand Contest 2017!Een paar maanden geleden won the MINIMAL BIKE al de Dutch Bike Innovation Award 2017, maar nu dus ook de hoogste prijs bij onze oosterburen, namelijk de prestigieuze 2017 German Bicycle Brand Contest!
MINIMAL BIKE ook winnaar van de German Bicycle Brand Contest 2017!
 

Minimal Bike opgenomen in expositie over Fiets in splinternieuwe Cube Design Museum in Kerkrade

7 juli 2017Naar boven

Expo van 1 juli t/m 3 december 2017

Minimal Bike opgenomen in expositie over Fiets in splinternieuwe Cube Design Museum in Kerkrade
Minimal Bike in expositie
De toekomst van een flink aantal (rechtop...) fietstypes te zien in een perfect vormgegeven expo van het splinternieuwe Cube Design Museum in Kerkrade

www.cubedesignmuseum.nl/en/activiteiten/fiets-bike-fahrrad-design-two-wheels >>

 

Van zwaar combi SPD pedaal naar race SPD pedaal in half uur

23 juni 2017Naar boven
Van zwaar combi SPD pedaal naar race SPD pedaal in half uur
getrimd versus origineel
Beetje zagen, beetje schuren en tot slot een beetje polijsten. Van 180 naar 120 gram, maar behalve lichter ook veeeeel slanker. Na de trimsessie slechts 10 gram zwaarder dan de 5 x duurdere titanium variant!
 

Stijn van de Maele behaalt 3 wereldtitels met zijn M5 CHR tijdens het WK Ligfietsen in Mannheim (Duitsland)

19 juni 2017Naar boven
Stijn van de Maele behaalt 3 wereldtitels met zijn M5 CHR tijdens het WK Ligfietsen in Mannheim (Duitsland)
Image: Jens Seemann
Stijn doet het weer op zijn gewone standaard M5 Carbon High Racer en excuseert zich bij het thuisfront vanwege al zijn trainingsuren....

Maar het resultaat mocht er zijn namelijk:

-1e plaats bij de 333 meter sprint
-1e plaats bij de kilometer staande start
-1e plaats bij de 3 uurs race

De klimtijdrit werd vanwege een heftig onweer afgebroken terwijl Stijn daar op de 2e plaats reed.

Dit lijstje laat zien dat Stijn een echte allrounder is (sprint zowel als duur) en met zijn 41 jaar nog niet echt last van slijtage heeft!

 

M5 Minimal Bike winnaar Fiets Innovatie Award 2017!

3 april 2017Naar boven

Winnaars zijn vandaag bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse RAI Tweewieler Retail Trends congres in Burgers Zoo, Arnhem.

M5 Minimal Bike winnaar Fiets Innovatie Award 2017!Uit het juryrapport:


M5 - Minimal Bike
De Minimal Bike van M5 is een innovatief ontworpen fiets, waarbij door een minimalistische en een zoveel mogelijk geintegreerde benadering van de fiets met zijn onderdelen, een totaal ander en super licht (vanaf 6.7 kg met schijfremmen!) model is ontstaan. De jury is van mening dat duidelijk te zien is dat bij het ontwerp en het produceren van deze fiets is nagedacht over elk detail. Een geintegreerd balhoofd, het carbon frame, de onzichtbaarheid van de kabel en natuurlijk het unieke (licht)gewicht. M5 heeft een fiets gecreeerd waarmee je gezien mag worden en die voldoet aan een behoefte in bijvoorbeeld stedelijk gebied.
M5 Minimal Bike winnaar Fiets Innovatie Award 2017!
 

Nieuwe promotievideo minimal.bike

9 maart 2017Naar boven
Nee, we gaan niet over van lig- naar rechtop:) Het is er beide en beide zijn leuk om aan te werken...En dan zijn er ook nog wielen... Maar vandaag moest Bram Moens de laatste pitch houden voor de Bike Innovation Awards jury. Daar werd ook deze clip getoond. Makers van deze coole video zijn Winand Veldhuizen en Ansho Bijlmakers met ondersteuning van Bram Moens en model Desire Melchiot.Bekijk hem op groot formaat op You Tube zelf

<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2021 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Laatste nieuws
 Archief
 Zoeken
 Sponsoring
 Evenementen
 Publicaties
 Sitemap