HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | volgende >>
 

Amsterdam-Noordkaap, 3800 km, met M5 Carbon High Racer

16 augustus 2017Naar boven

Dit keer Maurice Mahieu uit Amsterdam, hieronder zijn verslag.

Amsterdam-Noordkaap, 3800 km, met M5 Carbon High RacerOp 11 juli vertrok ik, op mijn M5 Carbon High Racer, ook bekend als "The Black Rider", met 20 kilo bagage (inclusief kampeeruitrusting en kookgerei) verpakt in 2 banaantassen en een rug/bagagedragertas vanuit Amsterdam naar Emmen om vanaf daar de Jutland fietsroute naar Hirtshals in Noord Denemarken te volgen. Vervolgens heb ik de boot gepakt naar Bergen en ben langs de kust en de Lofoten naar het noorden gereden via de route van europafietsers.nl. Met nog wat extra uitstapjes bij elkaar 3800 km. Aanvankelijk met dagafstanden van 150 tot 200 km om in het Noorse berglandschap wat in te zakken naar gemiddeld ongeveer 125 km per dag.

Het is een prachtige route waarbij ik vaak magische taferelen in de avondzon mocht aanschouwen. Vanwege het mooie licht en de rustiger wegen heb ik veel in de avond gefietst. Prachtig om het landschap langzaam te zien veranderen van mooie ronde bergen naar enorme fjorden, nog groteskere arctische gebergten en uiteindelijk de toendra met de vele prachtige rendieren. Goed er moest natuurlijk wat getrapt worden, maar over het algemeen heb ik eigenlijk redelijk op mijn dooie akkertje (een lekker soepele cadans) gefietst, behalve op momenten dat ik zin had om te beuken, wilde opwarmen (het blijft Noorwegen, hoewel ik het grootste gedeelte van de tijd zeer goed zomerweer heb gehad) en voor "deadlines" van ponten die ik wilde halen, waarvan de mooiste die in Solvorn was waarbij ik met boven de 50 kilometer per uur aan kwam zeilen en onder een naar benedengaande slagboom de pont op scheurde en daarbij de no(o)rse blik van de pontbediende zag, die mij aanvankelijk leek te weigeren op de pont vanwege mijn enthousiaste actie maar hij bleek alleen te gebaren dat ik niet op de pont mocht fietsen en moest afstappen.

Dankzij de stabiliteit van de fiets kan ik op futloze en/of luie momenten op mijn kleinste verzet heel stabiel met snelheden tot onder de vijf kilometer per uur een helling van 10% of meer op fietsen terwijl mijn hartslagmeter aangeeft dat ik een hersteltraining aan het doen ben! Bergaf is dan weer het andere uiterste, met soms snelheden boven de 80 kilometer per uur, en die snelheid wordt dan vaak voornamelijk nog begrensd door de hoeveelheid staal in de zenuwen van je vingers aan de remhendels.Ook de fiets met snelheden boven de 60 over slecht wegdek en wildroosters beuken geeft geen enkel moment het gevoel dat het stuiterig wordt. Hoewel er geen vering op zit voelt hij op die momenten als een strak geveerde fiets die aan het asfalt vast geplakt blijft zitten. Een waar feest!

Ook ben ik enkele malen mede Noordkaapfietsers tegengekomen en soms stukjes met ze opgefietst, waarbij ik me steeds boven aan een helling aangekomen verontschuldigde met "may be see you later" om ze vervolgens heel hard in mijn achteruitkijkspiegel te zien verdwijnen, om ze soms later inderdaad op een pont of winkel weer tegen te komen. Uiteindelijk ben ik op zaterdag 12 augustus aangekomen op de Noordkaap, waar ik mijn "overwinning" heb gevierd met het meest overpriced biertje ooit. 

MINIMAL BIKE ook winnaar van de German Bicycle Brand Contest 2017!

5 augustus 2017Naar boven
MINIMAL BIKE ook winnaar van de German Bicycle Brand Contest 2017!Een paar maanden geleden won the MINIMAL BIKE al de Dutch Bike Innovation Award 2017, maar nu dus ook de hoogste prijs bij onze oosterburen, namelijk de prestigieuze 2017 German Bicycle Brand Contest!
MINIMAL BIKE ook winnaar van de German Bicycle Brand Contest 2017!
 

Minimal Bike opgenomen in expositie over Fiets in splinternieuwe Cube Design Museum in Kerkrade

7 juli 2017Naar boven

Expo van 1 juli t/m 3 december 2017

Minimal Bike opgenomen in expositie over Fiets in splinternieuwe Cube Design Museum in Kerkrade
Minimal Bike in expositie
De toekomst van een flink aantal (rechtop...) fietstypes te zien in een perfect vormgegeven expo van het splinternieuwe Cube Design Museum in Kerkrade

www.cubedesignmuseum.nl/en/activiteiten/fiets-bike-fahrrad-design-two-wheels >>

 

Van zwaar combi SPD pedaal naar race SPD pedaal in half uur

23 juni 2017Naar boven
Van zwaar combi SPD pedaal naar race SPD pedaal in half uur
getrimd versus origineel
Beetje zagen, beetje schuren en tot slot een beetje polijsten. Van 180 naar 120 gram, maar behalve lichter ook veeeeel slanker. Na de trimsessie slechts 10 gram zwaarder dan de 5 x duurdere titanium variant!
 

Stijn van de Maele behaalt 3 wereldtitels met zijn M5 CHR tijdens het WK Ligfietsen in Mannheim (Duitsland)

19 juni 2017Naar boven
Stijn van de Maele behaalt 3 wereldtitels met zijn M5 CHR tijdens het WK Ligfietsen in Mannheim (Duitsland)
Image: Jens Seemann
Stijn doet het weer op zijn gewone standaard M5 Carbon High Racer en excuseert zich bij het thuisfront vanwege al zijn trainingsuren....

Maar het resultaat mocht er zijn namelijk:

-1e plaats bij de 333 meter sprint
-1e plaats bij de kilometer staande start
-1e plaats bij de 3 uurs race

De klimtijdrit werd vanwege een heftig onweer afgebroken terwijl Stijn daar op de 2e plaats reed.

Dit lijstje laat zien dat Stijn een echte allrounder is (sprint zowel als duur) en met zijn 41 jaar nog niet echt last van slijtage heeft!

 

M5 Minimal Bike winnaar Fiets Innovatie Award 2017!

3 april 2017Naar boven

Winnaars zijn vandaag bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse RAI Tweewieler Retail Trends congres in Burgers Zoo, Arnhem.

M5 Minimal Bike winnaar Fiets Innovatie Award 2017!Uit het juryrapport:


M5 - Minimal Bike
De Minimal Bike van M5 is een innovatief ontworpen fiets, waarbij door een minimalistische en een zoveel mogelijk geintegreerde benadering van de fiets met zijn onderdelen, een totaal ander en super licht (vanaf 6.7 kg met schijfremmen!) model is ontstaan. De jury is van mening dat duidelijk te zien is dat bij het ontwerp en het produceren van deze fiets is nagedacht over elk detail. Een geintegreerd balhoofd, het carbon frame, de onzichtbaarheid van de kabel en natuurlijk het unieke (licht)gewicht. M5 heeft een fiets gecreeerd waarmee je gezien mag worden en die voldoet aan een behoefte in bijvoorbeeld stedelijk gebied.
M5 Minimal Bike winnaar Fiets Innovatie Award 2017!
 

Nieuwe promotievideo minimal.bike

9 maart 2017Naar boven
Nee, we gaan niet over van lig- naar rechtop:) Het is er beide en beide zijn leuk om aan te werken...En dan zijn er ook nog wielen... Maar vandaag moest Bram Moens de laatste pitch houden voor de Bike Innovation Awards jury. Daar werd ook deze clip getoond. Makers van deze coole video zijn Winand Veldhuizen en Ansho Bijlmakers met ondersteuning van Bram Moens en model Desire Melchiot.Bekijk hem op groot formaat op You Tube zelf

 

Sponsoring van meervoudig Nederlands kampioen tijdrijden Remco Grasman door www.2spoke.com gestart!

5 december 2016Naar boven
Sponsoring van meervoudig Nederlands kampioen tijdrijden Remco Grasman door www.2spoke.com gestart!Afgelopen week reikte Bram Moens officieel de nieuwe 2-SPOKE wielset uit aan meervoudig Nederlands kampioen tijdrijden Remco Grasman. Remco staat bekend als een gerenommeerde hardrijder die maar liefst 375 Watt aan continu duurvermogen uit zijn lijf weet te halen! Tijdens directe competitie met profrenners heeft Remco meerdere malen de profs achter zich gelaten. Kijk, dat vinden we nou leuk voor een eliterenner zonder contract en vandaar ook deze sponsoring!

 

Bram Moens van M5 ontvangt de prijs voor Ontwerper van het jaar 2016 van het tijdschrift "Constructeur"

30 november 2016Naar boven
Bram Moens van M5 ontvangt de prijs voor Ontwerper van het jaar 2016 van het tijdschrift Tijdens de Constructeursdag in het Evoluon te Eindhoven heeft Bram Moens de prijs voor Ontwerper van het jaar 2016 ontvangen. Hoofdredacteur Robin Zander reikte namens het vakblad "Constructeur" de prijs uit naar aanleiding van M5's recente innovaties zoals de carbon handbike van Paralympisch kampioen Jetze Plat, het 2-SPOKE wiel (goed voor goud) en de nieuwe iconische stadsfiets MINIMAL.BIKE.

De constructeursdag is een jaarlijks terugkerend evenement vol inspiratie en met toonaangevende sprekers, ontwerpers, research & development teams, etc.
 

Minimal.bike is here!

17 november 2016Naar boven

Deze ene keer geen ligfiets, maar desalniettemin een leuk project!

Minimal.bike is here!Om fris te blijven is het volgens mij noodzakelijk om af en toe ook eens iets te doen wat buiten je dagelijkse bezigheden valt. Hoewel het in dit geval nog steeds om fietsen gaat, maar dan rechtop tegen de wind in....

De laatste twee jaar waren best druk met dit full carbon stadsfietsproject erbij, en het 2-SPOKE en het Carbon Handbike project.... De start vond plaats aan de balie van M5 in oktober 2014 tijdens een bezoek van Aart Roelandt (industrieel ontwerper van o.a. zitfiets Roulandt en nog veeeel meer!). Al jaren vroeg ik hem namelijk of hij misschien een leuk product wist wat in carbon gemaakt kan worden. Zijn voorstel aan mij was: bedenk/teken/maak een lichte carbon stadsfiets. Er zijn zeker redelijke tot goed rijdende en uitziende compacte (vouw)fietsen maar allemaal hebben ze zo hun eigen kenmerken/nadelen:

  • te hoog gewicht
  • te kleine wielen
  • te zwaar rijdend
  • verkeerde geometrie
  • of het ziet er gewoon niet uit


Na een aantal schetsen werd al snel de basisvorm bepaald en vervolgens werden 1: 1 AutoCad tekeningen, kartonnen contourvormen en echte houten 1:1 modellen gemaakt.

Het is namelijk heel belangrijk om het frame dat uiteindelijk in dure stalen mallen gemaakt wordt van tevoren in je handen gehad te hebben en niet puur vanaf een plat 3D-beeldschermplaatje te starten.

Behalve het hoofdframe en de voorvork heb ik ook nog diverse houten sturen met vleugelprofiel gemaakt. Deze zijn uitgemond in twee verschillende carbon productiesturen. Een met geintegreerde remgrepen en duimuitsparingen en de andere met cilindrische carbon buisuiteinden waar standaard schakelaars en remhendels op kunnen. Een van de belangrijkste doelstellingen voor mij was om alle onderdelen zoveel mogelijk op elkaar te laten aansluiten: dus geen carbon frame uit het jaar 2100 met daarop een zielig dun (aluminium of stalen!) zadel- of stuurpenbuisje uit het jaar 1900 omdat die makkelijk standaard verkrijgbaar zijn. Heb ik al vaak genoeg gezien. Verder geen lelijke klemmen rondom zadel- of stuurpen maar onopvallend in het frame opgenomen.

Door de speciale eigenschappen van carbon en met name dit super Toray 800/1000 was het verder mogelijk om de standaard driehoeks frameconstructie volledig los te laten en daardoor de vormvrijheid helemaal uit te buiten.

Als laatste speciale dank voor Bob Vroegh van Bob Lab voor zijn 3D Solid Works bijdrage aan dit project!

Voor alle verdere info zie de speciale website: www.minimal.bike
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | volgende >>
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2023 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Laatste nieuws
 Archief
 Zoeken
 Sponsoring
 Evenementen
 Publicaties
 Sitemap