HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | volgende >>
 

Hele lichte carbon/kevlar drager voor M5 CHR en M5 M-Racer ontwikkeld

24 december 2013Naar boven

En wellicht ook voor andere types en merken....

Hele lichte carbon/kevlar drager voor M5 CHR en M5 M-Racer ontwikkeldAls een van de eerste nieuwe producten die de komende maanden beschikbaar komen hierbij de eerste plaatjes van het prototype wat uitgevoerd is in een nagenoeg kraakvrije carbon/kevlar uitvoering. Deze drager weegt een onvoorstelbare 125 grammen en kan met gemak een 17 ltr. M5 Toptas tot een kilo of 8 dragen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens een heel practisch spatbord. Bevestiging vindt plaats direct aan de stoel m.b.v. 4 boutjes. Uiteraard M5...

Prijs wordt tweede helft januari bekend gemaakt
Hele lichte carbon/kevlar drager voor M5 CHR en M5 M-Racer ontwikkeld
 

Leverbaar: handige alu/pom houders voor fietscomputer of GPS

22 november 2013Naar boven
Leverbaar: handige alu/pom houders voor fietscomputer of GPSWe hadden al wat testritten gemaakt en dit blijkt inderdaad handig: de fietscomputer en/of GPS onder het stuur plaatsen in plaats van er bovenop. Beter zicht en een betere plaatsing van de handen op het stuur.
Verkrijgbaar in drie verschillende lengtes (40, 60 en 80 mm). De beugels zijn zwart geanodiseerd. Prijs van de kleine aluminium 'banaan' en de POM cilinder is € 12,-
Leverbaar: handige alu/pom houders voor fietscomputer of GPS
 

M5 bestaat deze maand 30 jaar.....

19 november 2013 

Van 27 kg zware stalen M5 Trike naar 3 x zo lichte M5 Carbon High Racer

M5 bestaat deze maand 30 jaar.....
Noord-Denemarken, 1984
 

Weeralarm, windkracht 12, Oosterscheldekering gesloten, kortom: Ideaal testweer!

28 oktober 2013Naar boven
Weeralarm, windkracht 12, Oosterscheldekering gesloten, kortom: Ideaal testweer!In 1998 op de Veerse Dam ooit eens heel hard gesprint met mijn toenmalige M5 Carbon Low Racer met staartpuntje. Ik tipte toen 78,3 km/u aan.

Nu, ruim 15 jaar later op een andere fiets, de M5 Carbon High Racer maar zonder staartpunt echter met vergelijkbaar weer, windsterkte en windrichting is het tijd om het nog eens te proberen. Op weg naar de Veerse Dam voorbij een boerderij rijdend begon het al goed met halve wind . Het HED 3 achterwiel met zijn brede vleugelprofielen maakt het me moeilijk en ik weet me op een been staande te houden met de fiets bijna liggend tussen me. Een paar tellen later kwakken achter me twee lantarenpalen in de groei een voor een tegen de grond. Turbulent plekje. Op de dam zelf is na de laatste voetgangersbrug een flauw bochtje ietwat naar beneden en daarna is het 300 meter rechtuit knallen. Op het eind kijk ik en zie dat de teller is blijven steken op 77.3 km. Maar er zijn verzachtende omstandigheden...Inmiddels 57 jaar, niet erg getraind en geen stroomlijnpunt. Het meest positieve nieuws op de terugweg met windkracht 11-12 pal tegen lees ik op mijn teller af en is iets wat alleen ligfietsers kunnen ervaren: 28 km steady-on!
Weeralarm, windkracht 12, Oosterscheldekering gesloten, kortom: Ideaal testweer!
 

M5 showroom tijdens zomervakantie

Naar boven
Vanaf 10 juli t/m 18 augustus is de showroom van M5 gesloten. In deze tijd wordt aan de conditie gewerkt middels fietsen in Noorwegen. E-mails worden beantwoordt zij het met enige begrijpelijke vertraging!
 

Zaterdag 25 FEBRUARI restanten verkoop wegens verhuizing /opruiming====> LET OP!! tekstupdate hieronder!

19 februari 2023Naar boven

Komt u langs/heeft u wat nodig? ====> BEL EERST VOOR INFO!

De magazijnen van M5 moeten bijna helemaal leeg en dat betekent o.a. heel veel (meestal nog nieuwe!) geveerde en ongeveerde voorvorken, mono- zowel als duo, geveerde achtervorken in de maten ETRTO 406,451 en 559, restant frames in Cr-Mo en Titanium===> N.B.: Titanium frames zijn ZONDER telescoopstuk, velgen in aluminium (ETRTO 406, 451, 559 en 622), carbon (ETRTO 406,451, 559 en 622) en magnesium(ETRTO 451), complete wielen, crankstellen, spaken, naven, remmen, banden en nog veel veel meer.
Ook nog beschikbaar: M5 26-20 apple green onderstuur huurfiets voor 950 Euro, stroomlijnkuipen, schuimkuipen, dragers etc. etc.

N.B. LET OP


Nog aanwezig zijn:

-Complete ONGELAKTE frames van Shock Proof en M-Racer (= hoofdframe, telescoopstuk, voorvork, achtervork) voor 750 Euro p/st. N.B. ZONDER stoel, stuurdelen en kettingrol!

-Titanium Shock Proof frames: hoofdframe + achtervork in 20" en 26" ZONDER telescoopstuk, zonder stoel, zonder stuurdelen (575 Euro)

-Carbon 26" dubbele M5 voorvorken (V-brake versie) (150 Euro)

-Losse 26" Blue Glide hoofdframes gepoedercoat (100 Euro), losse achtervorken 20" (406 en 451) gepoedercoat (50 Euro), losse voorvorken in allerlei maten (gepoedercoat of blank of verchroomd)

-Tandemframe: voor- en achterframe + voorvork, ongelakt (zonder stoelen en sturen) 475 Euro

-CMPCT vouwfiets framedelen: 25 Euro p/st.

 

Fietsend van zuidelijkste puntje van Noorwegen naar midden Noorwegen... en terug

22 juli 2022Naar boven

Daarom is de M5 showroom dicht t/m 4 september

Correspondentie via E-mail verkeer gaat enigszins vertraagd door!
 

Veel stappen op weg naar de ultieme fietsschoen

13 maart 2014Naar boven
Veel stappen op weg naar de ultieme fietsschoenIdeeën worden soms snel gemaakt, ze dan ook uitvoeren is van een heel andere orde...

Een van de laatste winterstop-projecten behelsde het maken van zo comfortabel en gelijktijdig zo licht mogelijke fietsschoenen. Ik liep namelijk al heel lang tegen het probleem aan van door afknelling veroorzaakte koude en/of gevoelloze voeten. Er is wel aanbod van "op maat" gemaakt schoeisel maar deze liggen niet om de hoek en zijn, weliswaar terecht, niet laag geprijsd. Er is ook een aanbod van zogenaamde "mouldbare" schoenen maar het vervormbare gedeelte beperkt zich louter tot het onnodig dikke zoolgedeelte en biedt weinig soelaas voor met name bredere voeten. In mijn geval was het breedteverschil met een standaard fietsschoen soms wel 25 mm!! Niet gek dat je voeten dan koud of gevoelloos worden...

Dus dan maar zelf aan de slag?

Belangrijk is dan je voeten af te mallen onder druk en in een houding/hoek die overeenkomt met je fietshouding. Ik heb in mijn geval een hele hoogwaardige harde gips gebruikt om in de afgemalde ruimtes te gieten. Nadat deze met korrel 800 "gefinished" waren zijn er epoxy/glasmallen van gemaakt waarin met natlaminaat de productdelen werden vervaardigd. Prepreg zou ook kunnen maar dan zou een autoclaaf het meest geschikt zijn: warmte, vacuüm en druk. Idealer kan je je product niet maken. Echter, de schoenen zullen nu rond de 145-155 gram uitkomen wat nog maar een derde is van een standaard maat 47 schoen. Maar het allergrootste voordeel: zodra je erin schuift is daar de ultieme herkenning “For your feet only”!!

Er zal de komende periode nog veel tijd wegvloeien met aanpassingen/verbeteringen en innovaties voor sluitingstypes, ventilatie openingen, beschermhakjes etc. maar de basis is er in ieder geval.

Wordt vervolgd!
Veel stappen op weg naar de ultieme fietsschoenVeel stappen op weg naar de ultieme fietsschoen
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | volgende >>
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2023 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Laatste nieuws
 Archief
 Zoeken
 Sponsoring
 Evenementen
 Publicaties
 Sitemap