HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
 

Cycle Vision 2014

24 juni 2014Naar boven

Openstelling M5 aangepast tijdens Cyle Vision 2014

Cycle Vision 2014Dit jaar is M5 in Venray met een stand en proefrijfietsen aanwezig a.s. weekend 28 en 29 juni.
Vanwege training voor de Viking Tour in Noorwegen volgende maand wordt i.i.g. de 3-uurs race meegenomen.
Dit betekent dat de M5 winkel in Middelburg op zaterdag 28 juni gesloten zal zijn.

Meer over Cycle Vision
 

DEKSELS nog aan toe!!!

24 juni 2014Naar boven

Eerste proefproducten uit nieuwe Tail Bag mallen

DEKSELS nog aan toe!!!Bij wijze van proef hierbij de eerste samples uit de dekselmal van de nieuwste Tail Bag voor de M5 CHR en de M5 M-Racer.

Ene laat een klassiek 3K weefsel zien, de ander een mini dambord carbon legsel. Deze laatste kan eigenlijk geen 3D-kromming aan maar toch gedaan...
DEKSELS nog aan toe!!!
 

Robert Carlier rijdt Bordeaux-Parijs

5 juni 2014Naar boven

628 kilometer in 21 uur en 43 minuten.

Robert Carlier rijdt Bordeaux-Parijs Robert heeft succesvol zijn non-stop rit van Bordeaux naar Parijs afgelegd op zijn M5 Carbon High Racer. Hij wist de afstand van 628 km te overbruggen in 21 uur en 42 minuten.

In Nederlands en Engels: Hier zijn verslag.
Robert Carlier rijdt Bordeaux-Parijs
 

Raceweekend

2 juni 2014Naar boven

Bram Moens racet na pauze van 9 jaar weer in Peer...

Het ging 1 juni weer hard gedurende de races op wielerpiste “De Deuster” van Peer in België. Bram Moens heeft deelgenomen aan twee wedstrijden: de uursrace ongestroomlijnd en de 200 meter sprint met vliegende start.
De uursrace werd afgesloten met een vierde plaats. Bram heeft gedurende de race zo'n 70% van de tijd op kop gereden, hetgeen hij omschreef als "enigszins dom maar wel veiliger" omdat stayeren toegestaan was. Een iets andere strategie had wellicht wel een podiumplaats opgeleverd. De 200 meter sprint eindigde op een derde plaats.
 

Voorbereiding Viking Tour Norge

19 mei 2014Naar boven

Een kleine update

Voorbereiding Viking Tour NorgeMet nog twee maanden te gaan worden er momenteel trainingsrondes gemaakt van 160 km. Door de "opgevoerde" M5 CHR gaan die nu met 40 km/u gemiddeld; door het verkeer heen wel te verstaan.
Voor een snelheid van 40 km bij windstil weer is in mijn geval een hartslag van slechts 114 nodig. Ter vergelijking: een uur lang kan 154 geleverd worden en de rustpols is rond de 32.
Fiets is nu uitgevoerd met de laagste stoelsteun van 30 mm, HED 3 achterwiel, Shimano 16 spaaks RS 31 voorwiel, Continental 4000 S II buitenbanden, Vredestein latex binnenbanden, Lightning Carbon cranks (53-34) van 185 mm, SRAM X-0 10-speed schakelaars, M5 Toptas van 17 ltr. op een carbon dragertje. Zeer aerodynamische oplossing, want volledig aansluitend op hoofd/helm en een gedeelte bovenlichaam.
 

Schuim voor M5 CHR Tail Bag krijgt stilaan vorm

18 mei 2014Naar boven
Schuim voor M5 CHR Tail Bag krijgt stilaan vormHet zit ook wel eens tegen... Nadat in maart bij een eerste versie van de carbon drager t.b.v. de M5 CHR de mal in de oven krom trok, kwam afgelopen april voor het eerst in mijn 30-jarige kunststofverwerking een mal niet los van de moedervorm. En dat na acht hotwax impregneringen. Naast een hoop ergernis betekende dit alles ook een forse vertraging in de totstandkoming van de CHR's Tail Bag.

Het geheel is nu weer op de goede weg en over een week kunnen de eerste maldelen van de plug gehaald worden. Het bagagepuntje (maten maximaal 40 breed, 50 lang en 30 hoog, volume rond de 25 liter) sluit prachtig aan op de berijd(st)er en heeft aan de bovenkant een deksel. De koffer heeft aan klittenband genoeg om vast te blijven zitten aan de drager. Achterlicht (LED) kan in staartpunt gemonteerd worden. Gewicht van de carbon/kevlar Tail Bag zal rond de 600 gram worden. De ondersteunende carbon drager van rond de 100 gram is reeds verkrijgbaar.
Schuim voor M5 CHR Tail Bag krijgt stilaan vormSchuim voor M5 CHR Tail Bag krijgt stilaan vormSchuim voor M5 CHR Tail Bag krijgt stilaan vorm
 

Nieuw: Aero versie van Lightning Carbon Cranks (modified by M5)

30 april 2014Naar boven
Nieuw: Aero versie van Lightning Carbon Cranks (modified by M5)In de aanloop naar de Viking Tour in Noorwegen eind juli moet ik als "jongere oudere" hier en daar wat finetunen om nog een beetje vooraan mee te kunnen doen... Een aantal dingen die meehelpen is al gerealiseerd zoals de veel lichtere en vooral passende M5 carbon fietsschoenen en het ook recent geplaatste en gemodificeerde kuipstoeltje. Deze heeft een vlakkere radius gekregen in de bovenste kromming wat resulteert in een kleiner frontaal oppervlak en een beter aanstroomvorm van de rijwind.

De besparing op de gebruikte combinatie Lightning/M5 crankstel, trapaslager, Speedplay X-1 pedalen en M5 carbon fietschoenen bedraagt maar liefst een hele kilo (lichte set 1020 gram, standaard set al gauw minstens 2020 gram).

Het laatste project waar aan gewerkt wordt en waarvan een maldeel nu af is, is het al eerder aangekondigde bagage/stroomlijnpuntje van 35 a 40 liter inhoud. Deze zal naar verwachting zo'n 2 a 3 km winst opleveren bij 40 km/u rijsnelheid. Dat lijkt misschien niet veel maar om 2 km harder te rijden moet men wel 16% meer vermogen leveren. Dat zijn voor de meeste mensen zo'n 7 a 8 hartslagen per minuut meer!
Nieuw: Aero versie van Lightning Carbon Cranks (modified by M5)
 

Eerste langere testrit met full carbon/kevlar fietsschoen een feit

13 april 2014Naar boven
Eerste langere testrit met full carbon/kevlar fietsschoen een feitEen mooie test: Aan mijn linkervoet fiets ik met de best wel lichte NIKE fietsschoen van 390 gram en rechts mijn nieuwe carbon "sok" met Speedplay X-1 cleat van 147 gram. Buitenom de perfecte pasvorm en het lagere gewicht merk ik nog iets: de kortere afstand van mijn voet tot het pedaal door de lagere opbouw... Dat is straks over wanneer ook de binnenbekleding van mijn linkerschoen klaar is.

Ik ging bij aanvang er van uit dat ik een veel te lichte opbouw had gemaakt met als idee: "versterken kan altijd nog". Nu weet ik het zeker: Onder de 100 gram in maat 47 kan ook en dat is toch wel redelijk spectaculair. Een volledig stijve en passende schoen met het gewicht van een reepje chocola...

Tot nu toe heb ik ook druk geëxperimenteerd met allerlei sluitsystemen, gefreesde en gedraaide knopjes uit aluminium en POM (zwarte nylonsoort). Er lijkt nu iets te zijn wat er goed uit ziet, licht is en ook goed werkt want een eis was/is dat je met twee vingers de schoen kan sluiten. Een voordeel is verder dat door de pasvorm maar heel weinig "trekkracht" nodig is om te sluiten.

Bij de volgende schoenset tenslotte wordt er nog meer aandacht besteed aan de ventilatie. Dit gaat ook helpen om de schoenen SUB 100 te houden doordat er meer meshmateriaal ingezet wordt en minder carbon/kevlar.
Eerste langere testrit met full carbon/kevlar fietsschoen een feitEerste langere testrit met full carbon/kevlar fietsschoen een feitEerste langere testrit met full carbon/kevlar fietsschoen een feit
 

Veel stappen op weg naar de ultieme fietsschoen

11 maart 2014Naar boven

100% pasvorm, 145 gram in maat 47

Veel stappen op weg naar de ultieme fietsschoenIdeeën worden soms snel gemaakt, ze dan ook uitvoeren is van een heel andere orde...

Een van de laatste winterstop-projecten behelsde het maken van zo comfortabel en gelijktijdig zo licht mogelijke fietsschoenen. Ik liep namelijk al heel lang tegen het probleem aan van door afknelling veroorzaakte koude en/of gevoelloze voeten. Er is wel aanbod van "op maat" gemaakt schoeisel maar deze liggen niet om de hoek en zijn, weliswaar terecht, niet laag geprijsd. Er is ook een aanbod van zogenaamde "mouldbare" schoenen maar het vervormbare gedeelte beperkt zich louter tot het onnodig dikke zoolgedeelte en biedt weinig soelaas voor met name bredere voeten. In mijn geval was het breedteverschil met een standaard fietsschoen soms wel 25 mm!! Niet gek dat je voeten dan koud of gevoelloos worden...

Dus dan maar zelf aan de slag?

Belangrijk is dan je voeten af te mallen onder druk en in een houding/hoek die overeenkomt met je fietshouding. Ik heb in mijn geval een hele hoogwaardige harde gips gebruikt om in de afgemalde ruimtes te gieten. Nadat deze met korrel 800 “gefinished” waren zijn er epoxy/glasmallen van gemaakt waarin met natlaminaat de productdelen werden vervaardigd. Prepreg zou ook kunnen maar dan zou een autoclaaf het meest geschikt zijn: warmte, vacuüm en druk. Idealer kan je je product niet maken. Echter, de schoenen zullen nu rond de 145-155 gram uitkomen wat nog maar een derde is van een standaard maat 47 schoen. Maar het allergrootste voordeel: zodra je erin schuift is daar de ultieme herkenning “For your feet only”!!

Er zal de komende periode nog veel tijd wegvloeien met aanpassingen/verbeteringen en innovaties voor sluitingstypes, ventilatie openingen, beschermhakjes etc. maar de basis is er in ieder geval.

Wordt vervolgd!
Veel stappen op weg naar de ultieme fietsschoenVeel stappen op weg naar de ultieme fietsschoen
 

Nieuwe carbon dragers productieklaar

28 februari 2014Naar boven
Nieuwe carbon dragers productieklaarMaldelen zijn klaar en productie vindt "gewoon" in Middelburg plaats. Prijs van deze dragers is voorlopig vastgesteld op 89 Euro.
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2022 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Laatste nieuws
 Archief
 Zoeken
 Sponsoring
 Evenementen
 Publicaties
 Sitemap